27 d’abr. 2010

"La dama y el recuerdo"

Jordi Cervera

Francisco González Ledesma reupera els vells temps i publica "La dama y el recuerdo", una autèntica novel·la de l'Oest amb el peudònim de Silver Kane.

Planeta acaba de publicar "La dama y el recuerdo", una novel·la de Silver Kane amb cert regust de divertiment i de nostàlgia.
Francisco González Ledesma es va guanyar la vida durant molts anys escrivint novel·les de quiosc. Eren sobretot de l'Oest, les signava com a Silver Kane, un nom que sonava més internacional que el seu, les cobrava a 150 pessetes i en va escriure més de 400. Sigui com sigui, aquesta escola de penúries el va forjar en l'ofici i el va convertir en el gran escriptor que és ara.
I com si fos un joc, un dia va sortir de cop la idea de recuperar el nom de Silver Kane i les aventures de l'Oest i González Ledesma, acostumat a qualsevol cosa i a tots els jocs literaris que li proposin, va acceptar sense condicions. El resultat és aquesta història que té tots els ingredients del gènere. Atracadors de bancs, noies de "saloon", pistolers a sou, indis, un xèrif, un caçador de recompenses i el regust de pols del desert que sempre plana en aquestes narracions. Una novel·la en la millor tradició de l'Oest escrita per un mestre que posa la seva habilitat al servei d'un divertiment

iCat fm, 27 d'abril de 2010