6 de set. 2007

Francisco González Ledesma guanya el primer Premi Internacional de Novel·la Negra RBA

BARCELONA, 6 de setembre (EUROPA PRESS)

El veterà escriptor barceloní Francisco González Ledesma ha guanyat per unanimitat el primer Premi Internacional de Novel·la Negra RBA, dotat amb 125.000 euros i decidit aquesta nit a Barcelona, amb el llibre 'Una novela de barrio' en què l'autor recupera l'inspector Ricardo Méndez.
Amb aquest nou guardó, l'entranyable policia creat per González Ledesma (Barcelona, 1927) guanya el seu quart premi, ja que també va aconseguir el Premi Planeta amb 'Crónica sentimental en rojo' i el Premi Mystère francès amb 'La dama de Cachemira'. El 2005 va rebre el primer Premi Pepe Carvalho en reconeixement a la seva trajectòria en la novel·la negra.
'Una novela de barrio', que l'autor va presentar sota el pseudònim de Paco Miralles, narra una història de venjança. Dos lladres atraquen un banc als anys 70 i, en la seva fuga, maten un ostatge, un menor. Anys després, un dels atracadors mor assassinat i l'altre, intenta avançar-se i matar qui creu el venjador, el pare del menor.
A la novel·la, González Ledesma manté la ironia i l'estil àgil i depurat de la sèrie de Méndez, que l'ha definit com "una novel·la de barri" que reconstrueix la vella Barcelona i que tracta tant de la venjança com de la pietat.

Europa Press
, 6 de septiembre de 2007