3 de febr. 2006

L'escriptor Francisco González Ledesma guanya el I Premi Pepe Carvalho

Europa Press

L'escriptor Francisco González Ledemsa ha estat guardonat amb el I Premi Pepe Carvalho, un guardó que pretén reconèixer els autors nacionals i internacionals amb una trajectòria reconeguda en l'àmbit de la novel·la negra, segons ha informat avui l'Institut de Cultura de Barcelona.
Amb aquest premi també s'homenatja la memòria de Manuel Vázquez Montalbán i el seu detectiu Pepe Carvalho, protagonista de les seves novel·les i que va contribuir que ressorgís el gènere negre en la dècada dels 70 i van potenciar Barcelona com a pionera en la renovació de la novel·la negra.
El jurat ha estat format per l'escriptora Alicia Giménez-Barlett, el fill de Vázquez Montalbán i escriptor Daniel Vázquez, el comissari de l'Any del Llibre i la Lectura, Sergio Vila-Sanjuán, el comissari de BCNegra 2006, Paco Camarassa, el director de la biblioteca La Bòbila de l'Hospitalet, Jordi Canal, i la gerent del Consorci de Biblioteques de Barcelona, Marta Clari.
El guardó es lliurarà dilluns que ve en un acte, presidit per l'alcalde Joan Clos i el regidor de Cultura, Ferran Mascarell, que se celebrarà en el Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

El premi s'emmarca en les activitats incloses en la II Trobada de Novel·la Negra i de Misteri de Barcelona, que durant la setmana que ve reunirà vinti-vuit reconeguts autors i editorials.

El Punt
, 3 de febrer de 2006