25 de jul. 2008

Llibres: "La ciudad sin tiempo"

Enrique Moriel es el seudònim de Francisco González Ledesma, ha utilitzat aquest nom perquè ha canviat radicalment la seva creació i no volia que l'encasillessin, el seudónim es el nom del protagonista de la seva prinera novel·la; "Sombras Viejas", i segons ell es "un retorn a la juventut".
Jo no he llegit res de Ledesma apart d'aquest llibre però he de dir sincerament que ha estat un descobriment molt agradable.
El llibre té un toc fosc que la pròpia ciutat de Barcelona li otorga, i es que aquest llibre és la història, resumida, de Barcelona, es el quart llibre que em llegixo que passa gairebé exclusivament a Barcelona i es el quart llibre que parla de la ciutat on he nascut que m'entusiasma, probablement perquè la ciutat s'ho mereix.
La história ens la conta un personatge molt especial que el lector acabarà apreciant encara que per motius, que, probablement desconeixerà. Perquè si una cosa es Barcelona es que està aturada en el temps, la ciutat cambia però les persones segueixent fent les mateixes coses i es que es ben cert els barcelonins estem fets de la mateixa pasta.

The Celia 's Bloc, 25 de juliol de 2008