7 de nov. 2011

La Barcelona de Méndez, nou blog dedicat al policia creat per Francisco González Ledesma


Creat per les biblioteques la Bòbila i Montbau de Barcelona

La Biblioteca la Bòbila, especialitzada en el gènere negre i policíac, ha posat en marxa el blog La Barcelona de Méndez, dedicat al personatge creat per Francisco González Ledesma i protagonista de moltes de les seves novel·les policíaques.

El blog reuneix localitzacions de Barcelona (bars, restaurants, carrers, places, cinemes, teatres i monuments) que surten als llibres protagonitzats per l’inspector Ricardo Méndez, una Barcelona que en part està desapareixen. Totes aquestes localitzacions conformen la història del policia Méndez de llibres com Crónica sentimental en rojo, Las calles de nuestras padres, Una novela de barrio o No hay que morir dos veces. Els fans d’aquestes novel·les tindran catalogats els bars, restaurants, carrers i places on Méndez resol els casos policials més complicats.

A més de les descripcions, també es podran trobar en un plànol de Barcelona de Google Maps tots i cadascun dels emplaçaments que apareixen a les novel·les, amb fotografies de diferents indrets de la ciutat i cançons relacionades.

La Biblioteca la Bòbila manté des del 2008 el blog Francisco González Ledesma: dossier de premsa, que recull articles de premsa, entrevistes de ràdio i televisió, i altres informacions aparegudes sobre l’autor.

La creació del blog La Barcelona de Méndez ha estat possible gràcies a la col·laboració de la biblioteca de Montbau-Albert Pérez Baró, de Barcelona, que també compta amb un important fons bibliogràfic de gènere negre.

Recordem que la Bòbila disposa d’altres recursos relacionats amb el gènere negre i policíac com el directori de pàgines web gènerenegre.net; el recull de cartells i programes de mà Cartellera noir; el blog del Club de lectura de novel·la negra; i d’altres més específics com els dedicats a la col·lecció La cua de palla, a la relació de Pepe Carvalho i els llibres i a la revista Gimlet.

digital-h.cat, 7 de novembre de 2011